A A A

Satisfacția și încrederea Justițiabililor în sistemul judecătoresc.

05 Mai 2023 | 31

La data de 04.05.2023 Judecătoria Edineț a desfășurat o conferință de presă cu tematica satisfacția și încrederea Justițiabililor în sistemul judecătoresc.
Circa 60 la sută dintre justițiabilii care au beneficiat de serviciile Judecătoriei Edineț au încredere în sistemul judecătoresc, arată datele unui studiu sociologic realizat în perioada octombrie – noiembrie 2022 în rândul a 323 vizitatori ai Judecătoriei Edineț în toate cele patru sedii. Studiul a fost realizat cu sprijinul proiectului USAID Moldova „Instanțe Judecătorești Model”.
Potrivit rezultatelor studiului, 77% dintre respondenți consideră că Judecătoria Edineț slujește interesului public, este echitabilă și transparentă, iar alte 75% afirmă că judecătorii sunt imparțiali. Un pic peste 80 la sută dintre respondenți sunt satisfăcuți de claritatea hotărârilor judecătorești, alți 84,5% sunt satisfăcuți de nivelul de competență a angajaților, iar 88% sunt satisfăcuți de informațiile oferite de instanță. Totodată, 87% dintre responsabili au fost deserviți în mai puțin de 15 minute de către Judecătorie.
„Justițiabilii intervievați au oferit și sugestii de îmbunătățire a activității instanței. Acestea sunt de mare interes pentru noi, astfel încât să oferim servicii mai bune persoanelor care se adresează în instanță”, a menționat, joi 04 mai 2023, judecătorul Andrei Cazacicov în cadrul unei Conferințe de presă a Judecătoriei Edineț.
Colega dumnealui, judecătoarea Natalia Bobu, a adăugat că „Judecătoria Edineț a înregistrat în 2022, în același timp, și tendințe pozitive în ceea ce ține de soluționarea dosarelor. Pentru anul trecut avem cea mai mare rată de soluționare a dosarelor pe republică cu 940 de dosare soluționate per judecător”.

Pentru detalii suplimentare, accesați Raportul anual al Judecătoriei Edineț la https://heyzine.com/flip-book/8fb0a1766f.html ori puteți să ne contactați la numărul de telefon 079888693 Cristina Railean.