A A A

Prezentare instanță

 Judecătoria Edineț, amplasată în orașul Edineț, are în jurisdicția sa 48 localități.

   Clădirea Judecătoriei Edineț a fost construită în anul 1976, fiind proiectată inițial anume în acest scop și utilizată ulterior pentru a găzdui birourile angajaților administrației publice locale. Începînd cu anul 1992, clădirea respectivă a devenit sediul Judecătoriei Edineț. Fațada judecătoriei necesită renovare, iar interiorul a fost supus lucrărilor de reparație în anii 2013-2014 și 2015.

   La moment, angajații instanței de judecată utilizează versiunea  4.1. PIGD, iar prin intermediul Programului SRS Femida sunt înregistrate toate ședințele de judecată desfășurate în cele 6 săli de ședințe.

   Potrivit schemei de încadrare, în cadrul Judecătoriei Edineț activează 7 judecători, numărul de angajați cu excepția judecătorilor constituie 32,5 unități de personal. La judecătoria Edineț managementul resurselor umane este realizat de către specialistul în resurse umane, iar în statele de personal ale Judecătoriei Edineț sunt prevăzute două funcții de specialiști ai Serviciului Sistematizare, Generalizare a Practicii Judiciare și Relații cu Publicul, ambele fiind ocupate.

   În instanță există panoul de informații pentru public, ghișeu informativ pentru justițiabili iar pe ușile birourilor sunt semne clare cu numele judecătorilor. Pe ușile de la intrare spre etajul II al instanței este amplasat avertismentul precum că accesul în birourile judecătorilor este interzis. În instanță sunt indicatoare de direcționare a cetățenilor spre SEDP, arhivă, săli de ședințe.