A A A

O cafea cu un judecător” și ”Ziua Ușilor deschise Judecătoria Edineț sediul Dondușeni

10 August 2022 | 41

Judecătoria Edineț, sediul Dondușeni la data de 08.08.2022, grație Proiectului USAID „Instanțe Judecătorești Model” a organizate 2 evenimente: „O cafea cu un judecător” și ”Ziua Ușilor deschise”.

În acest context, la evenimentul „O cafea cu un judecător” au participat cetățeni din diferite domenii de activitate, AO „Tinerele femei – Cernoleuca”,Uniunea veteranilor Războiului din Afganistan, unde au fost familiarizați cu modul de funcţionare a justiţiei precum și integritatea sistemului judecătoresc. Scopul creării evenimentului simbolic este de a reaminti că justiţia este în primul rând, şi cel mai important, un serviciu pentru cetăţeni care le dă dreptul de a-şi rezolva disputele private şi de a îşi afirma drepturile, unde personajul central al statului de drept este cetăţeanul.

La următoarea activitate ”Ziua Ușilor Deschise”, sediul Dondușeni al Judecătoriei Edineț a fost gazdă pentru circa 40 de tineri care au avut o mică excursie prin instanță și le-a fost explicat despre ce este un proces de judecată, cum se ajunge la funcția de judecător și despre accesul la justiție. La finalul evenimentului, tinerii s-au echipat în mantii de judecători și grefieri, în cadrul unei sesiuni foto.

Evenimentul a fost realizat cu suportul Asociației pentru Drepturile Omului Lex XXI.