A A A

„O cafea cu un judecător” și ”Ziua Ușilor deschise” Judecătoria Edineț sediul Ocnița

12 August 2022 | 76

Judecătoria Edineț, sediul Ocnița la data de 12.08.2022, grație Proiectului USAID „Instanțe Judecătorești Model” a organizate 2 evenimente: „O cafea cu un judecător” și ”Ziua Ușilor deschise”.

În acest context, la evenimentul „O cafea cu un judecător” au participat cetățeni din diferite domenii de activitate, unde au fost familiarizați cu modul de funcţionare a justiţiei precum și integritatea sistemului judecătoresc. Scopul creării evenimentului simbolic este de a reaminti că justiţia este în primul rând, şi cel mai important, un serviciu pentru cetăţeni care le dă dreptul de a-şi rezolva disputele private şi de a îşi afirma drepturile, unde personajul central al statului de drept este cetăţeanul.

La următoarea activitate ”Ziua Ușilor Deschise”, sediul Ocnița al Judecătoriei Edineț a fost gazdă pentru circa 25 de tineri care au avut o mică excursie prin instanță și le-a fost explicat despre ce este un proces de judecată, cum se ajunge la funcția de judecător și despre accesul la justiție. La finalul evenimentului, tinerii s-au echipat în mantii de judecători și grefieri, în cadrul unei sesiuni foto, participînd și la un concurs unde cîștigătorii au fost premiați.

Evenimentul a fost realizat cu suportul Asociației pentru Drepturile Omului Lex XXI.