A A A

„ O cafea cu un judecător” și ”Ziua Ușilor deschise”

08 August 2022 | 42

  La data de 02.08.2022, grație Proiectului „Instanțe Judecătorești Model” cu sprijinul poporului american prin intermediul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID Moldova) Judecătoria Edineț a organizate 2 evenimente: „ O cafea cu un judecător” și ”Ziua Ușilor deschise”.

Evenimentul a început cu o scurtă prezentare a Judecătoriei Edineț și a tuturor participanților, după care a urmat o discuție prietenoasă și deschisă. Au fost abordate așa teme precum integritatea în sistemul judecătoresc, impactul profesiei de judecător, combinația perfectă a factorilor profesionali și cei personali. Concluzia evenimentului a fost că fortificarea unei comunicări deschise și oneste între cetățeni și reprezentanții sistemului judecătoresc va aduce doar beneficii întregii societăți.

  La următoarea activitate, ”Ziua Ușilor Deschise”, tinerii din Edineț au avut posibilitatea să participe la o ședință de judecată, care le-a creat o imagine clară despre un proces de judecată și participanții săi. Un interes mare în rîndul tinerilor a avut și o mică excursie prin instanță, în timpul căreia angajații le-au relatat despre obligațiile potrivit fișei postului. La finalul evenimentului, tinerii au îmbrăcat mantii de judecători și grefieri, în cadrul unei sesiuni foto.

  Acest eveniment a fost realizat de Asociația pentru Drepturile Omului Lex XXI.